Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou
TM5 TM6

Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou

3.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Chlebové těsto

  • 350 gramů vody
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 2 - 3 čajové lžičky chlebového koření, podle chuti
  • 400 gramů hladké mouky
  • 150 gramů žitné mouky
  • 20 gramů slunečnicového oleje

Velikonoční uzené a dokončení

  • 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, petržel), na kousky
  • 100 gramů cibule, na čtvrtky
  • 1 stroužek česneku, napůl
  • 3 bobkové listy
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 3 jalovcové kuličky
  • 30 gramů slunečnicového oleje
  • 1200 - 1500 gramů uzeného vepřového masa
  • 1400 gramů vody
  • čerstvé šalvějové lístky na ozdobu
  • 1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 1 čajová lžička soli

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2048 kJ / 490 kcal
Protein
31 g
Sacharidy
44 g
Tuk
21 g
Vláknina
5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty