Kompatibilní verze
Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chlebové těsto
- 350 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 čajové lžičky chlebového koření, podle chuti
- 400 gramů hladké mouky
- 150 gramů žitné mouky
- 20 gramů slunečnicového oleje
Velikonoční uzené a dokončení
- 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, petržel), na kousky
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku, napůl
- 3 bobkové listy
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 jalovcové kuličky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 1200 - 1500 gramů uzeného vepřového masa
- 1400 gramů vody
- čerstvé šalvějové lístky na ozdobu
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2048 kJ / 490 kcal
- Protein
- 31 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Medové cukroví
1 Std. 10 Min
Treska s bramborami, kapustou a pomerančovou omáčkou
1 Std.
Virgin vanilkový chai koktejl
Žádné hodnocení
Pomerančovo-lososový špíz s jasmínovou rýží
1 Std.
Pomerančovo-zázvorový kečup
30 Min
Velikonoční bochánky
2h 50min
Kokosové kloboučky
2h
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11 Std. 30 Min
Sýrová pomazánka Almogrote
1 Std.
Cookies dort s krémem z arašídového másla
1h 15min
Anglický vanilkový krém Custard
10 min
Drůbeží játrová paštika
6h 40min