Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou

Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou

3.0 1 hodnocení
Příprava 55min.
Celkový 2hod. 45min.
10 porcí

Suroviny

Chlebové těsto
  • 350 gramů vody
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 2 - 3 čajové lžičky chlebového koření podle chuti
  • 400 gramů hladká mouka
  • 150 gramů žitné mouky
  • 20 gramů slunečnicového oleje
Velikonoční uzené a dokončení
  • 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, petržel), na kousky
  • 100 gramů cibule na čtvrtky
  • 1 stroužek česneku napůl
  • 3 bobkové listy
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 3 jalovcové kuličky
  • 30 gramů slunečnicového oleje
  • 1200 - 1500 gramů uzeného vepřového masa
  • 1400 gramů vody
  • čerstvé šalvějové lístky na ozdobu
  • 1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 1 čajová lžička soli

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 31 g
Kalorie 2048 kJ / 490 kcal
Tuk 21 g
Vláknina 5 g
Sacharidy 44 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...