Zařízení & příslušenství
Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou
Příprava 55min.
Celkový 2hod. 45min.
10 porcí
Suroviny
Chlebové těsto
-
350 gramů vody
-
20 gramů čerstvého droždí
-
1 ½ čajové lžičky soli
-
2 - 3 čajové lžičky chlebového koření podle chuti
-
400 gramů hladká mouka
-
150 gramů žitné mouky
-
20 gramů slunečnicového oleje
Velikonoční uzené a dokončení
-
300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, petržel), na kousky
-
100 gramů cibule na čtvrtky
-
1 stroužek česneku napůl
-
3 bobkové listy
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
3 jalovcové kuličky
-
30 gramů slunečnicového oleje
-
1200 - 1500 gramů uzeného vepřového masa
-
1400 gramů vody
-
čerstvé šalvějové lístky na ozdobu
-
½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
-
50 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
1 čajová lžička soli
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
31 g
Kalorie
2048 kJ /
490 kcal
Tuk
21 g
Vláknina
5 g
Sacharidy
44 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kapr ve vinné páře
45min.
Brambory s tvarohem a zeleninou
40min.
Medvědí packy
2hod.
Mražený šlehačkový dort s malinami
4hod. 10min.
Sfenj - marocké koblihy
2hod. 45min.
Bezvaječné těstoviny
1hod. 35min.
Karamelový krém
2hod. 35min.
Sněhová cesta
6min.
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1hod. 50min.
Kuřecí stehna s houbovou omáčkou a divokou rýží
1hod. 20min.
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50min.
Houbovo-smetanová omáčka
30min.