Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů vlašských ořechů
- 300 gramů jablek, vykrájených, na čtvrtky
- 2 balíčky skořicového cukru
- 1 špetka skořice, mleté
- 600 gramů vody
- 300 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 200 gramů tuku na pečení
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 500 gramů polohrubé mouky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1 vejce
- 30 gramů rozinek
- 1 polévková lžíce cukru, moučky, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 104.5 g
- Tuk
- 18.3 g
- Vláknina
- 6.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Veganská liptovská pomazánka
12h 10min
Ježčí bulky
2 godz. 30 min
Jablečný závin
1 godz. 20 min
Velikonoční bochánky
2hod. 50min
Ječná mouka
5 min
Plněné cukety po námořnicku
1h 25min
Amor polenta
1h 5 min
Mřížkovaný koláč s lískovými ořechy
3 godz. 15 min
Bagety
35min
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1 godz.
Zázrak z jednoho vejce
2 godz. 30 min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min