Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů vlašských ořechů
- 300 gramů jablek, vykrájených, na čtvrtky
- 2 balíčky skořicového cukru
- 1 špetka skořice, mleté
- 600 gramů vody
- 300 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 200 gramů tuku na pečení
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 500 gramů polohrubé mouky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1 vejce
- 30 gramů rozinek
- 1 polévková lžíce cukru, moučky, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 104.5 g
- Tuk
- 18.3 g
- Vláknina
- 6.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sladké křehké těsto
1 godz. 50 min
Kolečka s ovesnými vločkami a džemem
1 Std.
Zeleninové kari s rýží
1 Std.
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Rebarborovo-perníkový koláč
1 Std. 45 Min
Veganský jablečný koláč s drobenkou
1 Std. 45 Min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Mandarinkové řezy
3h 10min
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4 Std. 30 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3 godz.