Zařízení & příslušenství
Tortilly s fazolovou pomazánkou
Příprava 45min.
Celkový 1hod. 45min.
6 porcí
Suroviny
Tortilly
-
300 gramů hladká mouka
-
15 gramů oleje plus extra na potření válu
-
1 špetka soli
-
200 gramů vody
Fazolová pomazánka
-
50 gramů cibule
-
2 stroužky česneku
-
200 gramů fazolí, suchých, předem uvařených200 gramů fazolí kidney bean, konzervovaných slitých
-
2 polévkové lžíce japonské sójové omáčky typu tamari
-
1 polévková lžíce sójové omáčky
-
1 polévková lžíce medové hořčice
-
30 gramů nakládaných okurek (cca 1 okurka)
-
60 gramů mrkve (cca 1 mrkev), na kousky (2 cm)
-
1 čajová lžička tahini
-
½ čajové lžičky bílého balsamico octa½ čajové lžičky umeocta
-
1 čajová lžička majoránky, sušené (nebo oregana, kari, kajenského pepře)
Plnění tortill
-
500 gramů vody
-
80 gramů červené cibule na tenká půlkolečka
-
12 polévkových lžic rýže uvařené
-
250 gramů rajčat na tenké plátky
-
250 gramů ledového salátu na nudličky
-
200 gramů vegan majonézy (sojanéza), dle chuti
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porce
Sodík
380 mg
Protein
13 g
Kalorie
1916 kJ /
456 kcal
Tuk
14 g
Vláknina
7 g
Nasycený tuk
1 g
Sacharidy
62 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí I.
21 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Falafel
10hod.
Zeleninový vývar se zázvorem
4hod. 15min.
Indický sýr panýr (Paneer)
4hod. 5min.
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min.
Pikantní zeleninová směs
35min.
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min.
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1hod.
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16hod.
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min.
Celozrnný chléb z páry
2hod.
Indický čočkový dahl
30min.
Čirý zeleninový vývar
3hod. 45min.