Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem

Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem

4.4 7 hodnocení
Příprava 45min.
Celkový 4hod. 30min.
6 porcí

Suroviny

Pikantní omáčka
  • 600 gramů červené papriky na kousky
  • 120 gramů cibule napůl
  • 3 stroužky česneku
  • 40 gramů olivového oleje
  • 2 - 3 chilli, sušeného
  • 10 gramů čerstvého rozmarýnu pouze lístky
  • 1 čajová lžička kari
  • 10 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 40 gramů medu
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 - 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 kuře (přibližně 1200–1500 g)
Brambory
  • 500 gramů brambor malých, neloupaných, očištěných
  • 10 gramů čerstvého kopru nahrubo nasekaného
  • 30 gramů másla na kousky
  • 2 - 3 špetky soli
Koriandrový dip
  • 10 gramů čerstvého koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 50 gramů majonézy
  • 50 gramů řeckého jogurtu
  • 20 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 2 - 3 špetky soli
  • 2 - 3 špetky mletého černého pepře
Grilování a servírování
  • čerstvý koriandr pro servírování

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 796.8 mg
Protein 46 g
Kalorie 3003.3 kJ / 717.8 kcal
Tuk 45.4 g
Vláknina 4.4 g
Nasycený tuk 13.3 g
Sacharidy 30.4 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...