Zařízení & příslušenství
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
Příprava 45min.
Celkový 4hod. 30min.
6 porcí
Suroviny
Pikantní omáčka
-
600 gramů červené papriky na kousky
-
120 gramů cibule napůl
-
3 stroužky česneku
-
40 gramů olivového oleje
-
2 - 3 chilli, sušeného
-
10 gramů čerstvého rozmarýnu pouze lístky
-
1 čajová lžička kari
-
10 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
-
40 gramů medu
-
1 čajová lžička soli
-
2 - 3 špetky mletého černého pepře
-
1 kuře (přibližně 1200–1500 g)
Brambory
-
500 gramů brambor malých, neloupaných, očištěných
-
10 gramů čerstvého kopru nahrubo nasekaného
-
30 gramů másla na kousky
-
2 - 3 špetky soli
Koriandrový dip
-
10 gramů čerstvého koriandru
-
1 stroužek česneku
-
50 gramů majonézy
-
50 gramů řeckého jogurtu
-
20 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
-
2 - 3 špetky soli
-
2 - 3 špetky mletého černého pepře
Grilování a servírování
-
čerstvý koriandr pro servírování
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
796.8 mg
Protein
46 g
Kalorie
3003.3 kJ /
717.8 kcal
Tuk
45.4 g
Vláknina
4.4 g
Nasycený tuk
13.3 g
Sacharidy
30.4 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Maso na grilu
5 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Malajské kokosové kuře
10hod.
Tandoori marináda
10min.
Červené rybí kari
30min.
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2hod.
Krůtí roláda se sladko-kyselou salsou
1hod. 10min.
Vepřová panenka na korejský způsob s rýžovým salátem
40min.
Sladko kyselá vepřová žebírka
40min.
Kachna 5 vůní s houbami, asijskou zeleninou a rýží
1hod. 5min.
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1hod. 20min.
Korejské vepřové kotlety s pikantní rýží a pak choi
1hod. 5min.
Kuře po asijsku s rýží a zeleninou
40min.
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45min.