Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ham
- 1 unsmoked gammon joint, boneless (1.4 kg-1.6 kg)
- 2 ½ Tbsp black treacle
- 1 tsp cloves, plus extra for decoration
- 1 bay leaf
- 1 tsp ground allspice
- 1 Tbsp black peppercorns
- 1 orange, thin peelings of skin only
- water, for cooking gammon
Glaze
- 80 g dark brown sugar
- ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp dried rosemary
- 5 juniper berries
- 2 pinches ground cloves
- 2 pinches ground cinnamon
- 30 g runny honey
- 150 g orange marmalade
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2094 kJ / 498 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 2138 mg
Alternativní recepty
Beef and Beer Pie
1 Std. 40 Min
Honey Parmesan Parsnips
50 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 Std. 20 Min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55min
Toad in the Hole
1 Std.
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 10 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Carrot and Swede Mash
20 min
Cauliflower Cheese
50 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.