Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g wody
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
-
300
g zielonego groszku, świeżego
nebo 300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 800 g)
- 1 jajko, roztrzepane
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1142.1 kJ / 272.8 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 14.3 g
- Tuk
- 10.6 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 274 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1h 40 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1h 20 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 Std. 5 Min
Paszteciki śródziemnomorskie
50min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1h
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 Std. 10 Min
Kotleciki z marchewki
1h 20 min
Ślimaki na przerwę
2h 15 min
Mini tarty z porem
1h