Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů vepřové panenky, bez šlach, na proužky (2 cm x 4 cm)
- 20 gramů sójové omáčky
- 30 gramů sezamového oleje, panenského
- 2 stroužky česneku, na tenké plátky
- 2 jarní cibulky, na plátky (5 mm)
- 40 gramů burských oříšků (v oleji nebo nasucho), solených
- 10 gramů koriandru, čerstvého, pouze listy
- 100 gramů cibule, napůl, pak na plátky (5 mm)
- 200 gramů mrkve, na plátky (5 mm)
- 180 gramů žluté papriky, na kousky (2 cm)
- 1 - 2 čajové lžičky thajské žluté kari pasty
- 400 gramů kokosového mléka
- 100 gramů vody, plus extra 1-2 polévkové lžíce
-
1
čajová lžička rybí omáčky
nebo 1 čajová lžička soli - ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 250 gramů brokolicových růžiček
- 120 gramů čínských nudlí, dlouhých (např. instantní nudle, rozlámané na menší kousky)
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1915 kJ / 456 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 36.5 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 7.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45 min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 min
Vepřová panenka s černou pepřovou omáčkou
40 min
Kuřecí kousky s paprikami a rýží
1h
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1 Std. 20 Min
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55 min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2 Std. 5 Min
Kuře se sójovou omáčkou a pak choi
13 Std.
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1h
Pad thai
45 min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1h