
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů hovězího masa plecka, na kousky cca 3 cm
- 1 špetka mleté skořice
- 3 hřebíčky
- 500 gramů červeného vína, suchého
- 150 gramů mrkve na kousky
- 20 gramů celeru na kousky
- 60 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 5 gramů rozmarýnu, čerstvého jenom lístky
- 30 gramů oleje např. řepkového
- 100 gramů anglické slaniny na kostky (2 cm)
- 100 gramů rajčat bez slupky, na kousky
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky cukru
-
1
čajová lžička masové pasty
nebo 1 kostka bujónu - 40 gramů hladké mouky
- 40 gramů másla na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 533 kcal / 2234 kJ
- Protein
- 44 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 15 g
- Vláknina
- 2.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2 Std. 25 Min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2 Std.
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 Std. 45 Min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 Std. 30 Min
Pikantní hovězí s citrónovou fetou
30 Min
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12 Std. 30 Min
Zelný hrnec s vepřovým masem
50 Min
Hovězí Stroganoff
35 Min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1 Std.
Masové kuličky ve španělské omáčce
30 Min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Klasický maďarský guláš
1 Std. 45 Min