Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 1050 g water
- 3 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g vegetable oil, plus 2 teaspoons extra
- 500 g beef mince
- 60 g fish sauce
- 60 g oyster sauce
- 40 g caster sugar
- 1 tsp ground white pepper
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g green beans or snake beans, trimmed and cut into bite-size pieces
- ½ bunch fresh holy basil (approx. 15 g), leaves only (see Tips)
- 4 whole eggs
- fried shallots, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3501.4 kJ / 833.7 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 76.1 g
- Tuk
- 38.9 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 2904.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1j 25 menit
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Char Kway Teow
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Chicken Rendang
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Masala Squid
25 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min