Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 1050 g water
- 3 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g vegetable oil, plus 2 teaspoons extra
- 500 g beef mince
- 60 g fish sauce
- 60 g oyster sauce
- 40 g caster sugar
- 1 tsp ground white pepper
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g green beans or snake beans, trimmed and cut into bite-size pieces
- ½ bunch fresh holy basil (approx. 15 g), leaves only (see Tips)
- 4 whole eggs
- fried shallots, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3501.4 kJ / 833.7 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 76.1 g
- Tuk
- 38.9 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 2904.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Sweet And Sour Prawns
25 Min
Spicy Black Pepper Chicken
50 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Braised Yee Mee
30 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min