Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Protein
- 26.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 9.1 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1231.2 mg
Alternativní recepty
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3sa 20 dk
Hot and sour prawn soup
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Tom kha prawns
25 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min