Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Protein
- 26.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 9.1 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1231.2 mg
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1hod. 20min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Tom Yum Goong
30min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Hot and sour prawn soup
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Chicken Rendang
45 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sambal oelek
20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min