Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biga
- 110 g água à temperatura ambiente
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Massa-mãe de centeio
- 130 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio) (ver dica)
- 100 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a frio
- 40 g ameixa seca s/ caroço cortada em pedaços
- 40 g figo seco cortado em pedaços
- 60 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 80 g água fria
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 50 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 50 g água fria, mais q.b. p/ pincelar e p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 100 g farinha de centeio tipo 70
- 110 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de sementes de funcho secas
- ¼ c. chá de erva-doce
- 10 g óleo vegetal
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 864 kJ / 212 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2 Std. 45 Min
Seitan e legumes em frasco
1 Std. 10 Min
Legumes em conserva
30min
Pãezinhos de bacon com pera e tomilho
15h
Almofadas de batata
14h 40min
Pão Venezia
17u. 10min
Pães de cenoura e cereais
15h
Bolo com amores-perfeitos
55 Min
Celestes
2h 30min
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Baguetes de espelta com massa-mãe
7h 35min
Bijoux de amendoim e cereais
3h 40min