
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biga
- 110 g água à temperatura ambiente
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Massa-mãe de centeio
- 130 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio) (ver dica)
- 100 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a frio
- 40 g ameixa seca s/ caroço cortada em pedaços
- 40 g figo seco cortado em pedaços
- 60 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 80 g água fria
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 50 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 50 g água fria, mais q.b. p/ pincelar e p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 100 g farinha de centeio tipo 70
- 110 g farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de sementes de funcho secas
- ¼ c. chá de erva-doce
- 10 g óleo vegetal
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 212 kcal / 864 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 6 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pãezinhos recheados com cogumelos
1hod. 20min
Folar da ressurreição
8hod. 10min
Mistura de ervas aromáticas para pão
Žádné hodnocení
Almofadas de batata
14hod. 40min
Pão de centeio e banha
16hod. 10min
Pão Venezia
17hod. 10min
Pães de cenoura e cereais
15hod.
Marmelada de castanha
40min
Brownie de batata-doce
8hod. 55min
Bolos da Morávia
3hod.
Pãezinhos de canela
2hod. 10min
Chutney de beterraba e laranja
1hod.