Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
nebo Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Protein
- 77 g
- Sacharidy
- 463 g
- Tuk
- 37 g
- Nasycený tuk
- 5.3 g
- Vláknina
- 73.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Das Powerbrot
4h 20min
Vinschgerl
14 Std.
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96u. 20min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18h