Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vinschgerl
14h
Vollkornspitze
24 Std.
Erdäpfelpolster
14h 40min
Dinkel-Wolke
16h 30 min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23hod. 40min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Kaisersemmeln
15hod. 45min
Gewürzbrot
16h 30 min
Buttermilchbrot
18 Std.