Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Mohnflesserl
14h 30 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Erdäpfelpolster
14hod. 40min
Vinschgerl
14hod.
Kaisersemmeln
15h 45min
Möhren-Körner-Brote
15h
Gewürz-Zwillinge
16 Std. 30 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14hod.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min