Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Base de masa para el tamal
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal (p. ej. Maseca®)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 g de agua
Mole con pollo
-
150
g de mole negro, en pasta
nebo 100 g de mole negro, en polvo - 300 g de pechuga de pollo, sin piel, sin huesos y en cubos medianos
- 1600 g agua
- 20 hojas de maíz, secas, hidratadas por 1 hora
- 10 bolillos
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 2163 kJ / 515 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 77 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 987 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mole de olla
35 min
Pozole Blanco
1h
Mixiotes de carnero
13 godz. 30 min
Agua de pepino y limón
10min
Mixiote de pollo
1h
Ponche
40 min
Esquites de feria
25 min
Tamales de chocolate
1h 10 min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Pambazos CDMX
2h 30 min
Atole de arroz de la esquina
35 min