
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Base de masa para el tamal
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado para tamal (p. ej. Maseca®)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 g de agua
Mole con pollo
-
150
g de mole negro en pasta
nebo 100 g de mole negro en polvo - 300 g de pechuga de pollo sin piel, sin huesos y en cubos medianos
- 1600 g agua
- 20 hojas de maíz, secas hidratadas por 1 hora
- 10 bolillos
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 515 kcal / 2163 kJ
- Protein
- 18 g
- Tuk
- 15 g
- Sacharidy
- 77 g
- Vláknina
- 4 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 987 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tacos al pastor chilangos
40min
Esquites
30min
Tepache
120hod.
Pierna adobada navideña
1hod. 45min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
25min
Mole de olla vegano
45min
Pambazos CDMX
2hod. 30min
Esquites asados de Coyoacán
30min
Esquites de feria
25min
Atole de arroz de la esquina
35min
Tamales de pollo y salsa verde
2hod.