![Guajolota de mole (torta de tamal) Guajolota de mole (torta de tamal)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40C2FDC0-2110-4C8B-9178-6973DDAC81C6/Derivates/E1EB6EE1-16F5-4BE1-AB3E-829113481FFB.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Base de masa para el tamal
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal (p. ej. Maseca®)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 g de agua
Mole con pollo
-
150
g de mole negro, en pasta
nebo 100 g de mole negro, en polvo - 300 g de pechuga de pollo, sin piel, sin huesos y en cubos medianos
- 1600 g agua
- 20 hojas de maíz, secas, hidratadas por 1 hora
- 10 bolillos
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 2163 kJ / 515 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 77 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 987 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rosca de reyes
3 godz.
Manchadito
40min
Buñuelos de viento
1h
Pan de muerto
6 godz.
Tradicional barbacoa hidalguense
3 godz.
Pambazos CDMX
2h 30min
Mole huasteco
20min
Conchas Gourmet
3 Std. 15 Min
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Gorditas de chicharrón
2h
Bolillos caseros
1 godz. 40 min