Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb Curry
- 20 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, halved, to taste
- 200 g brown onions, cut in wedges
- 1 tsp fresh root ginger, grated
- ½ fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp garam masala
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g tomato purée
- 60 g flaked almonds, toasted
- 650 g lamb meat for stewing, boneless, diced (4 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g coconut milk
Cucumber Couscous
- 350 g couscous
- 350 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g cucumber, diced (1 cm)
- 60 g flaked almonds, toasted
- 5 g fresh coriander leaves
- 5 g fresh mint leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 30 g olive oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4342 kJ / 1037 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 60 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 11.2 g
- Sodík
- 876 mg
Alternativní recepty
Beef Madras
1h 30min
Sticky Chilli Beef
55min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4h
Butter Chicken
50min
Chicken Saag
50min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min