
Zařízení & příslušenství
Lasagne bolognese
Příprava 40min
Celkový 2hod. 30min
6 porcí
Suroviny
-
sýru, parmazánu na kousky (3 cm)100 - 200 gramů
Boloňská omáčka
-
směsi zeleniny (řapíkatý celer, mrkev a cibule), na kousky200 gramů
-
extra panenského olivového oleje40 gramů
-
mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího800 gramů
-
bílého vína, suchého100 gramů
-
drcených rajčat, konzervovaných300 gramů
-
soli dle chuti1 - 1 ½ čajové lžičky
-
pepře černého, mletého dle chuti½ - 1 čajovou lžičku
Bešamelová omáčka
-
mléka1000 gramů
-
másla změklého80 gramů
-
hladké mouky100 gramů
-
soli1 čajová lžička
-
muškátového oříšku, strouhaného1 - 2 špetky
Lasagne a dokončení
-
máslo pro vymazání a dokončení
-
těstovin, lasagní cca 12 plátů (10 cm x 20 cm)250 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porce
Kalorie
994 kcal /
4161 kJ
Protein
50 g
Tuk
64 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g