Kompatibilní verze
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů sýra, na kousky, např. Ementál, Eidam (volitelně)
- 2 cibule, na půlky
- 700 gramů brambor, na kousky
- 30 gramů smetany
- 150 gramů mléka
-
1 - 2
kostky masového bujónu
nebo 1 - 2 vrchovaté čajové lžičky masové dochucovací pasty - ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 špetky muškátového oříšku, nastrouhaného
- máslo na vymazání
- 350 gramů kysaného zelí, ze sklenice, okapaného, pokrájeného nahrubo
- 400 gramů uzeného masa, vepřového, na kostičky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2058 kJ / 491 kcal
- Protein
- 33 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 5.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Bramborový guláš
1h 10 min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Krůtí prsa à la španělský ptáček
25min
Rychlé makaróny z trouby
1h 10 min
Hořčičná vejce s vařenými bramborami
1 Std. 5 Min
Těstovinový salát se zeleninou a bylinkovo-česnekovým aioli
30min
Kuřecí špízy s kmínovou rýží a teplým zeleninovým salátem
2 Std.
Bramborový guláš s párkem
40min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55min
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55min