Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt, durchwachsen (siehe Tipp)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Porree, weiße und hellgrüne Ringe
- 200 g Schälerbsen, grün oder gelb (siehe Tipp)
- 900 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
nebo 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
4
Brühwürstchen (à 100 g)
nebo 4 geräucherte Mettwürstchen (Mettenden) - 1 EL Majoran, getrocknet
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2314 kJ / 555 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 12 g
Alternativní recepty
Grünkohleintopf mit Würstchen
1h 20 min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 min
Graupensuppe
1h
Salzschneidebohnen
45 min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10 min
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Möhreneintopf
30 min
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 min
Gemüseeintopf für Hungrige
1h 10 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10 min
Bouneschlupp (Saarland)
40 min