Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt, durchwachsen (siehe Tipp)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Porree, weiße und hellgrüne Ringe
- 200 g Schälerbsen, grün oder gelb (siehe Tipp)
- 900 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
nebo 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
4
Brühwürstchen (à 100 g)
nebo 4 geräucherte Mettwürstchen (Mettenden) - 1 EL Majoran, getrocknet
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2314 kJ / 555 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 12 g
Alternativní recepty
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Graupensuppe
1h
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 Min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 Min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 Std. 10 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Salzschneidebohnen
45 min
Hühnerfrikassee à la Margret
50min
Bouneschlupp (Saarland)
40 Min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 min