Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
250
g de sucre roux
nebo 250 g de sucre en poudre - 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 30 g de beurre doux froid, en un morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- ¾ c. à café de sel
- 1 sachet de zeste d'orange râpé (ex. Dr Oetker)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 80 g de biscuits au beurre, en morceaux
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 130 g de cacahuètes, grillées et salées
- 3000 g de glace à la vanille
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 1.6 g
Alternativní recepty
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 Std.
Toffees au caramel
2h
Glace caramel au beurre salé
12h
Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat
1h
Sorbet pomme-cidre, sablé breton, sirop au miel et crème chantilly
5h
Affogato aux bananes caramélisées
16 Std. 50 Min
Antonio Bachour: Tartelettes au citron et basilic (métrique)
3 godz. 45 min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12 Std. 25 Min
Crème fouettée au basilic
2h 10min
Glace à la pistache
12h
Glace au caramel au beurre salé
14 Std.
Sirop de sucre inverti
1h 15 min