Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chicken mousse
- 120 g thickened cream
- 2 tbsp dried porcini mushrooms
- hot water, for soaking
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms
- 10 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm - approx. 250 g)
- 1 egg
- 1 egg yolk
Crêpes
- 30 g unsalted butter
- 325 g milk
- 1 egg
- 150 g plain flour
Red wine jus
- 1 carrot, trimmed and cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 1 onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme
- 1 star anise
- 2 - 3 juniper berries
- 100 g Madeira wine
- 350 g red wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 1500 g water
Assembly
- 500 g puff pastry (see Tips)
- 500 g venison loin, or 2 smaller fillets placed one on top of each other (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg, lightly beaten
Braised red cabbage
- 500 g red cabbage, thinly sliced
- 50 g unsalted butter
- 100 g red wine
- 50 g vinegar, raspberry
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch sugar
Celeriac purée
- 400 - 450 g celeriac, cut into pieces (1 cm)
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g thickened cream
- 250 g milk
- salt, to taste
Caramelised eschalots
- 4 - 6 eschalots, cut into halves
- olive oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6766.6 kJ / 1611.1 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Sacharidy
- 96.3 g
- Tuk
- 98.5 g
- Nasycený tuk
- 54.3 g
- Vláknina
- 22.6 g
- Sodík
- 1295.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7hod. 25min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Oysters Mignonette
5 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Spring frittata
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min