Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chicken mousse
- 120 g thickened cream
- 2 tbsp dried porcini mushrooms
- hot water, for soaking
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms
- 10 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm - approx. 250 g)
- 1 egg
- 1 egg yolk
Crêpes
- 30 g unsalted butter
- 325 g milk
- 1 egg
- 150 g plain flour
Red wine jus
- 1 carrot, trimmed and cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 1 onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme
- 1 star anise
- 2 - 3 juniper berries
- 100 g Madeira wine
- 350 g red wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 1500 g water
Assembly
- 500 g puff pastry (see Tips)
- 500 g venison loin, or 2 smaller fillets placed one on top of each other (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg, lightly beaten
Braised red cabbage
- 500 g red cabbage, thinly sliced
- 50 g unsalted butter
- 100 g red wine
- 50 g vinegar, raspberry
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch sugar
Celeriac purée
- 400 - 450 g celeriac, cut into pieces (1 cm)
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g thickened cream
- 250 g milk
- salt, to taste
Caramelised eschalots
- 4 - 6 eschalots, cut into halves
- olive oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6766.6 kJ / 1611.1 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Sacharidy
- 96.3 g
- Tuk
- 98.5 g
- Nasycený tuk
- 54.3 g
- Vláknina
- 22.6 g
- Sodík
- 1295.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Béarnaise sauce
20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Bordelaise Sauce
55 Min
Smoked trout pâté
3hod. 15min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Scallops with pea purée
25 Min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3hod. 15min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 Min