Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La veille
- 800 g de viande de bœuf à braiser (de préférence gîte, paleron, collier ou joue), coupée en cubes (2-3 cm)
- 350 g de vin rouge, de préférence corsé
Le jour même
- beurre, pour la cuisson
- 200 - 250 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 100 - 200 g de lard fumé, coupé en lardons
- 400 - 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 600 g d'eau
- 20 g de fécule de maïs
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni (laurier, thym et persil)
- 2 carrés de chocolat noir 70% de cacao (volitelně)
- feuilles de persil frais
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.6 kJ / 383.5 kcal
- Protein
- 33.8 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 16.1 g
- Nasycený tuk
- 5.5 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Sodík
- 747.6 mg
Ve sbírkách
-
Choix des portions - Best of 100 recept, Francie
-
Ma Cuisine 196 recept, Švýcarsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Španělsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Švýcarsko
-
Ma cuisine au quotidien 196 recept, Francie
-
Ma cuisine au quotidien 239 recept, Francie
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Kanada
-
Saveurs Automnales ! 14 recept, Francie
Alternativní recepty
Osso-buco
1 godz. 20 min
Poulet basquaise
50min
Pot-au-feu
1h 35min
Sauté de veau Marengo
55min
Goulasch
50min
Blanquette de veau
1 godz.
Blanquette de veau
1 godz. 15 min
Pot-au-feu
1h 40min
Bœuf bourguignon
1h 25min
Lapin aux pruneaux
1 godz.
Bœuf carottes
2 godz.
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 min