
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kødboller
- 80 g brød revet i stykker
- 80 g løg kvarte
- 1 fed hvidløg
- 5 - 8 kviste timian, frisk kun blade, til smag
- 500 g svinekød, hakket i mindre stykker
- ¼ tsk muskatnød, stødt
- ¼ tsk muskatblomme
- 1 tsk havsalt
- ½ tsk sort peber, stødt
Selleri og æble purée
- 750 g knoldselleri skåret i mindre stykker (2 cm)
- 1 æble skåret i mindre stykker (2 cm)
- 150 g vand
- 100 g mælk
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk sort peber, stødt
Cremet cidersauce
- 40 g løg kvarte
- 1 fed hvidløg
- 30 g olivenolie
- 40 g smør
- 60 g hvedemel
- 200 g hønsefond
- 300 g cider
- 200 g fløde, cirka 48 %
- 1 spsk dijonsennep
- ½ tsk sukker, hvid
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk sort peber, stødt
- vegetabilsk olie til stegning
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 866 kcal / 3598 kJ
- Protein
- 34 g
- Tuk
- 63 g
- Sacharidy
- 35 g