Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ - ¾ čajové lžičky směsi barevných pepřů, celých
- ¼ čajové lžičky muškátového květu
- 80 gramů parmazánu, na kousky
- 80 gramů čedaru, na kousky
- 30 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- 200 gramů mléka
- 450 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce worcesterské omáčky
- 250 gramů krátkých těstovin
- 1 čajová lžička pálivé hořčice
- 2 - 3 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 66 g
- Tuk
- 32 g
- Nasycený tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30 min
Ravioly s náplní z kopřiv a ricotty
1 Std. 30 Min
Horká čokoláda
10min
Placky ze čtyř druhů sýru
40 Min
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22 min
Těstoviny s ajvarem a se sýrem
25 min
Kávovo-karamelový likér
35min
Farfalle ai quattro formaggi
25 min
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1 Std.
Rizoto s uzeným sýrem
35min
Těsto na pizzu
1 Std.