Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stonky citrónové trávy, čerstvé, oloupané (viz tip), na kousky (2 cm)
- 2 - 6 chilli papriček, čerstvých, napůl (podle chuti)
- 3 lístky limety kaffir, sušené
- 20 gramů zázvoru, čerstvého, oloupaného, na plátky (2 mm)
- 70 gramů šalotky, napůl
- 720 gramů kuřecího vývaru
- 60 gramů hub shiitake, čerstvých, na tenké plátky (3 mm)
- 40 gramů rybí omáčky
- 2 čajové lžičky cukru
- 2 polévkové lžíce Tom Yum pasty
- 200 gramů velkých čerstvých krevet, syrových, oloupaných
- 2 čajové lžičky limetkové šťávy
- 4 snítky čerstvého koriandru, nahrubo nasekané
- 1 jarní cibulka, napůl, a poté nařezaná podélně
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Tuk
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45min
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35 min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45min
Slávky alla Medoc
50min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25min
Chřestový salát s mangem
35 min
Korma s mořskými plody
40min
Thajská polévka s krevetami
30min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40min
Rychlá polévka Pho
1h 20min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min
Pad thai
45min