
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stonky citrónové trávy, čerstvé oloupané (viz tip), na kousky (2 cm)
- 2 - 6 chilli papriček, čerstvých napůl (podle chuti)
- 3 lístky limety kaffir, sušené
- 20 gramů zázvoru, čerstvého oloupaného, na plátky (2 mm)
- 70 gramů šalotky napůl
- 720 gramů kuřecího vývaru
- 60 gramů hub shiitake, čerstvých na tenké plátky (3 mm)
- 40 gramů rybí omáčky
- 2 čajové lžičky cukru
- 2 polévkové lžíce Tom Yum pasty
- 200 gramů velkých čerstvých krevet syrových, oloupaných
- 2 čajové lžičky limetkové šťávy
- 4 snítky čerstvého koriandru nahrubo nasekané
- 1 jarní cibulka napůl, a poté nařezaná podélně
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 107 kcal / 448 kJ
- Protein
- 10.4 g
- Tuk
- 2.5 g
- Sacharidy
- 10.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Exotická kuřecí polévka s citrónovou trávou
35min
Thajská tomyum zoodle polévka
45min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40min
Krevetová polévka s batáty
45min
Chřestový salát s mangem
35min
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1hod. 15min
Rybí guláš s krevetami
45min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40min
Rychlá asijská hovězí polévka
40min
Thajská polévka s krevetami
30min
Pad thai
45min