Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 vejce
- 500 - 550 gramů květáku romanesco, na růžičky
- 35 - 40 gramů bílého vinného octa
- 20 gramů olivového oleje
- ½ - 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek, na kousky
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- ½ čajové lžičky cukru
- 1 čajová lžička hořčice
- 150 gramů crème fraîche
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- 1 jarní cibulka, na kolečka
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Orientální bramborový salát
2h
Lehce orestované zelené fazolky
25min
Zeleninový salát ve skleničce
20min
Fenyklový salát s růžovým pepřem
10min
Salát z červeného zelí a hrušek s koriandrem
5min
Parmazánové noky trikolóra
50 min
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
50 min
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40min
Kuřecí salát se špaldou
1h 15min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h