Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 150 gramů quinoy
- 100 gramů cherry rajčat, rozříznutých napůl
- 100 gramů kukuřice, sterilované bez nálevu
- 100 gramů salátové okurky, na kostky (1 cm)
- 150 gramů červené papriky, na kostky (1 cm)
- 100 gramů avokáda, na kostky (1 cm)
- 3 polévkové lžíce bylinkové směsi, čerstvé (např. koriandr, kerblík, petržel)
- 50 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 čajová lžička agávového sirupu
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička kurkumy
- ½ čajové lžičky soli
- 4 špetky pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1507 kJ / 360 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 6.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinotto s krevetami a chřestem
30 Min
Fazolový salát s quinoou a sýrem
35min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1 godz. 35 min
Okurkové lodičky s bulgurem a dýňovým rizotem
1h 15min
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 Min
Tabouleh s boby
50 Min
Rizoto s kari a mrkví
30 Min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1 Std.
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1 Std.
Quinoa tabouleh
12h 40min
Středomořský zeleninový pekáč
50 Min