Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli, plus 1-2 špetky
- 60 gramů pohanky
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů slaniny, na kousky (2 cm)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 80 gramů bílého vinného octa
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 ½ polévkové lžíce javorového sirupu
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 500 gramů růžičkové kapusty, seříznuté, bez vnějších listů
- 1 polévková lžíce piniových oříšků
- 25 gramů sýru parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Protein
- 11.4 g
- Sacharidy
- 9.6 g
- Tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pohanková kaše s mákem a švestkami
15min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min
Rajčata plněná pohankou
1h
Jáhlovo-maková kaše
20min
Kroupy se žampióny
55 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1h
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Kroupy s omáčkou z ricotty, květáku a mandlí
40min
Polenta s hříbky
55 Min
Jáhlová kaše s domácím arašídovým máslem
20min