Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli, plus 1-2 špetky
- 60 gramů pohanky
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů slaniny, na kousky (2 cm)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 80 gramů bílého vinného octa
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 ½ polévkové lžíce javorového sirupu
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 500 gramů růžičkové kapusty, seříznuté, bez vnějších listů
- 1 polévková lžíce piniových oříšků
- 25 gramů sýru parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Protein
- 11.4 g
- Sacharidy
- 9.6 g
- Tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brokolicový salát s goji
10 min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Fenyklový salát s grapefruitem
20 min
Pohankovo-datlové kuličky
24 Std. 20 Min
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20 min
Quiche s fetou a červenou řepou
1h 50min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Houbovo-cizrnová směs
9 godz.
Vařené jáhly
45 min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min