Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masa<br>
-
85
g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
nebo 85 g de manteca de cerdo, a temperatura ambiente - 600 g de harina de maíz para tamales
-
600 - 650
g de agua tibia y 1 cda de concentrado de caldo de verduras (ver tip)
nebo 600 - 650 g de caldo de pollo, tibio (ver tip) - 1 ½ cditas de sal
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
Salsa verde y verduras<br>
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 chiles serranos, sin tallo
- 300 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de azúcar
- 200 g de calabacitas, en bastones o cubitos
- 75 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 100 g de granos de elote blanco
- 100 g de rajas de chile poblano
Armado
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 100 g de crema ácida, para servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1877 kJ / 447 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 554 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.
Chiles en nogada
1h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2hod. 30min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Rosca de reyes
4hod.
Chicharrón en salsa verde
35min
Rosca de Reyes
3hod.
Trenza de ate y queso
55 Min
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2 Std.
Tamal de cazuela con rajas
1h
Pozole Rojo
1h 30min