Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Braised Lamb Shanks
- 200 g red wine, full-bodied
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g balsamic vinegar
- 50 g tomato purée
- 100 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 tsp beef stock paste, homemade, crumbled - 3 sprigs fresh rosemary
- 2 tsp dried oregano
- 4 lamb shanks (approx. 400 g each)
- 110 g onions, quartered
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 150 g carrots, cut in pieces
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for browning
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4238.9 kJ / 1013.1 kcal
- Protein
- 77.2 g
- Sacharidy
- 17.8 g
- Tuk
- 64.5 g
- Nasycený tuk
- 27.2 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1050.6 mg
Alternativní recepty
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 godz. 15 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 Min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14h 50min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Irish lamb stew
6h 20 min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Lamb Korma
4h
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9u.
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2h 20min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3 Std. 20 Min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min