Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g leeks, white part only
- 600 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward, approx. 4 small potatoes), peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
- water, to cover sliced potatoes
- 40 g unsalted butter, plus 1 Tbsp for baking
-
½
fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo ½ tsp fish stock paste, homemade - ½ tsp ground black pepper
- 300 g double cream
- 600 g white fish fillet, skinless, firm (e.g. cod, grouper, haddock)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 lemons, 1 finely grated zest only, 1 halved for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2731 kJ / 653 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 42 g
- Nasycený tuk
- 25 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 1001 mg
Alternativní recepty
Tuna Pasta Bake
1h
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Lemon Garlic Salmon
2u. 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Dauphinoise Potatoes
50min