Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 carciofi puliti (tenere anche il fondo e la parte superiore del gambo), a fettine e lasciati a bagno in acqua e limone per almeno 10 min.
- 50 g di piselli freschi o surgelati (peso dei piselli sgranati)
- 100 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 50 g di acqua calda
- 350 g di fusilli
- Nutriční hodnoty
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7748 kJ / 1852 kcal
- Protein
- 64 g
- Sacharidy
- 270.4 g
- Tuk
- 64.8 g
- Vláknina
- 34.8 g
Alternativní recepty
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Pipette primaverili
45 min
Risotto ai carciofi
30 min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 min
Pennette con spada e melanzane
50 min
Fusilli, carciofi e cacio
40 min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Pasta con crema di fave e salmone
35 min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min