Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
TM5 TM6

Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty

Suroviny

Pórkové buchty

  • 125 gramů mléka
  • 1 čajová lžička cukru
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 80 gramů měkkého másla, na kousky, plus navíc vymazání
  • 250 gramů špaldové mouky
  • 130 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 1 vejce
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • ¾ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 100 gramů cibule, napůl
  • 100 gramů pórku, na kolečka (2 cm)
  • ½ čajové lžičky celého kmínu

Jelení ragú s kořenovou zeleninou

  • 90 gramů másla, na kousky
  • 1 polévková lžíce sušených hříbků
  • 200 gramů cibule, napůl
  • 200 gramů mrkve, na kousky
  • 2 stroužky česneku, napůl
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička soli
  • ¼ - ½ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
  • 1 špetka mleté skořice
  • 2 jalovcové kuličky
  • 20 gramů rajčatového protlaku
  • 400 gramů hovězího vývaru
  • 300 gramů kořenové zeleniny (např. pastiňák, celer, mrkev, petržel)
  • 800 gramů jeleního masa, na kostky (4 cm)
  • 1 bobkový list, sušený
  • 100 gramů červeného vína
  • 1 ½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
2926 kJ / 699 kcal
Protein
41 g
Sacharidy
59 g
Tuk
32 g
Cholesterol
176 mg
Vláknina
9.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 2 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty

Zobrazit vše