Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
TM5 TM6

Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty

4.3 (20 hodnocení)

Suroviny

Pórkové buchty

  • 125 gramů mléka
  • 1 čajovou lžičku cukru
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 60 gramů másla, na kousky
  • 250 gramů špaldové mouky
  • 130 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 1 vejce
  • 1 ½ čajovou lžičku soli
  • ¾ čajové lžičky mletého černého pepře
  • trocha másla na vymazání
  • 100 gramů cibule, napůl
  • 100 gramů pórku, na kolečka (2 cm)
  • 20 gramů másla
  • ½ čajové lžičky kmínu, celého
    nebo ½ čajové lžičky kmínu, drceného

Jelení ragú s kořenovou zeleninou

  • 90 gramů másla, na kousky
  • 1 polévkovou lžíci sušených hříbků
  • 200 gramů cibule, napůl
  • 200 gramů mrkve, na kousky
  • 2 stroužky česneku, napůl
  • 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu
  • 1 čajovou lžičku soli
  • ¼ - ½ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
  • 1 špetku mleté skořice
  • 2 jalovcové kuličky
  • 20 gramů rajčatového protlaku
  • 400 gramů hovězího vývaru
  • 300 gramů kořenové zeleniny (např. pastiňák, celer, mrkev, petržel)
  • 800 gramů jeleního masa, na kostky (4 cm)
  • 1 bobkový list, sušený
  • 100 gramů červeného vína
  • 1 ½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3105.9 kJ / 742.3 kcal
Protein
47 g
Sacharidy
71.3 g
Tuk
29.9 g
Nasycený tuk
17 g
Vláknina
11 g
Sodík
1259.3 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty