Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g Brötchen, altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 320 g Milch
- ¼ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 390 g Wasser
- 350 g Champignons, frisch, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- 200 g Bergkäse, in 12 Stücken (2-3 cm)
- 2 gestr. TL Kräuter der Provence
- 20 g Speisestärke
- 100 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 43 g
- Nasycený tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1382 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Käsespätzle mit gebratenen Zwiebeln
1h
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2h
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Laugenknödel mit Käsekern
1h
Speckknödel mit Champignonsauce
1h 30min
Obazda-Flammkuchen
1h 50 min.
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1h
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 Std. 10 Min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Kässpatzen
1h 15min