Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 kusy žlutých paprik
- 6 kusů rajčat (300 gramů)
Náplň
- 70 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 100 gramů olivového oleje, plus extra na vymazání a pokapání
- 4 polévkové lžíce strouhanky
- 1 kus čerstvé chilli papričky
- 12 kusů loupaných mandlí
- 3 polévkové lžíce rozinek, namočených ve vodě a okapaných
- 500 gramů hovězího masa, mletého
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1 svazek petrželové natě
- 2 svazky bazalky
- 12 kusů oliv, černých, vypeckovaných
- 1 vejce
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3149 kJ / 752 kcal
- Protein
- 34.8 g
- Sacharidy
- 38.6 g
- Tuk
- 49.9 g
- Vláknina
- 10 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočkový guláš se slaninou a chorizem
2h 50min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Bramborový salát s kuřetem a rajčatovou omáčkou
1 godz. 10 min
Pikantní hovězí s citrónovou fetou
30 min
Placky s koprem a fetou
1 godz. 20 min
Grilované vepřové špízy s kurkumou
7u. 10min
Rychlý jehněčí dansak
45 min
Špičaté papriky na gril plněné masovo-sýrovou směsí
50 min
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55 min
Kuře alla cacciatora
50 min
Kuře s citrónovo-vinnou omáčkou
30 min
Králík po sicilsku
1 godz. 20 min