Okurková polévka s krevetovým špízem

Okurková polévka s krevetovým špízem

5.0 4 hodnocení
Příprava 25min.
Celkový 35min.
6 porcí

Suroviny

  • 40 gramů olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli, jemné
  • 24 velkých čerstvých krevet syrových, loupaných, vyčištěných
  • 80 gramů cibule napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 500 gramů salátových okurek nejlépe neoloupaných, na kousky
  • 1 citrón na plátky, každý plátek na čtvrtiny
  • 500 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 200 gramů mléka
  • 40 gramů hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce čerstvého kopru (volitelně) nasekaného

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 12 g
Kalorie 733 kJ / 175 kcal
Tuk 9 g
Vláknina 1.4 g
Sacharidy 10 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...