Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů olivového oleje
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli, jemné
- 24 velkých čerstvých krevet, syrových, loupaných, vyčištěných
- 80 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 500 gramů salátových okurek, nejlépe neoloupaných, na kousky
- 1 citrón, na plátky, každý plátek na čtvrtiny
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 200 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- 2 polévkové lžíce čerstvého kopru, nasekaného (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krémová polévka z bylinek a brambor
45min
Polévka z červených paprik a cuket
55min
Květáková kari polévka
45min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50min
Plněná rajčata s fetou
Žádné hodnocení
Mexický rozmarýnový punč
10min
Studená okurková polévka
2 Std. 15 Min
Rizoto se salsicciou a hráškem
40min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Sýrová polévka s pivem a uzenou klobásou
35min
Houbové cappuccino s lískovými ořechy
30min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min