Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La veille
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de vin rouge, type Bourgogne
- 50 g de cognac
- 1 baie de genièvre
- 1 feuille de laurier
- 1 poulet, détaillé en morceaux (cuisses, pilons, ailes et blancs, environ 1200 g)
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g de lardons fumés
- 150 g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
- 100 g d'oignons grelot
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4026 kJ / 962 kcal
- Protein
- 63 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 40 g
- Vláknina
- 6.3 g
Alternativní recepty
Alicuit de canard
1 Std.
Palette à la diable
1 Std.
Cassoulet
13 godz.
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Filet de porc vapeur, pommes de terre fondantes
1 Std. 20 Min
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Coq au vin
13 godz.
Caille aux raisins
45min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1 Std.
Poule au pot béarnaise
2h 15min
Lapin à la moutarde
1 Std.
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1 Std. 30 Min