
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La veille
- 50 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de vin rouge type Bourgogne
- 50 g de cognac
- 1 baie de genièvre
- 1 feuille de laurier
- 1 poulet détaillé en morceaux (cuisses, pilons, ailes et blancs, environ 1200 g)
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g de lardons fumés
- 150 g de carottes coupées en rondelles (5 mm)
- 100 g d'oignons grelot
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kcal / 4026 kJ
- Protein
- 63 g
- Tuk
- 40 g
- Sacharidy
- 70 g
- Vláknina
- 6.3 g
Alternativní recepty
Bœuf bourguignon
2hod. 30min
Lapin marengo
1hod.
Osso-buco
1hod. 20min
Lapin braisé au vin moelleux
55min
Coq au vin
13hod.
Lapin à la provençale
1hod.
Alicuit de canard
1hod.
Caille aux raisins
45min
Rognons de veau au xérès
25min
Estouffat toulousain
2hod.
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1hod. 30min
Lapin à la moutarde
1hod.