Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, velký
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička oregána, suchého
- 3 špetky soli
- 1 špetka pepře, mletého
- 440 gramů jehněčího masa, 4 steaky
- 1000 gramů vody
Brambory
- 750 gramů brambor, malých
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 4 lístky čerstvé máty
Mrkev
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 1 čajová lžička kmínu drceného
- 10 gramů másla
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2851 kJ / 681 kcal
- Protein
- 21.1 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 48.8 g
- Vláknina
- 5.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Tuňák s bramborem po baskicku
30min
Kuřecí kapsy s bramborami a zeleninou
54min
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1 Std. 10 Min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45min
Rizoto trikolora
1 Std. 25 Min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
50min
Kachna s vaječnými nudlemi a zeleninou
1h 20min
Kuřecí stehna s bylinkovou salsou a salátem z bílých fazolí s rukolovým pestem
55min
Telecí maso v omáčce s barevným pepřem
30min
Tvarohová pomazánka s pečenými banány
20min
Džem z pomerančů
25min