
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2400 g d'eau
- 700 g de viande de porc à petit salé (dessalée 2 h à l’eau froide), coupée en tranches de 2 cm d’épaisseur
- 150 g d'oignons coupés en quatre
- 1 gousse d'ail dégermée
- 100 g de carottes coupées en rondelles
- 4 branches de thym frais effeuillées
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 clous de girofle
- du sel
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 832 kcal / 3475 kJ
- Protein
- 72 g
- Tuk
- 36 g
- Sacharidy
- 50 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cassoulet
13hod.
Petit salé aux lentilles
55min
Petit salé aux lentilles
45min
Mogettes à la charentaise
13hod. 15min
Ragoût de saucisse et polenta crémeuse
40min
Porc aux lentilles
1hod. 20min
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Petit salé aux lentilles, curry et gingembre
1hod. 30min
Pot-au-feu
1hod. 35min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1hod.