Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
nebo 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
nebo ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 28.5 g
- Tuk
- 41.5 g
- Nasycený tuk
- 15.5 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 406.5 mg
Alternativní recepty
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 Std.
Mediterranean Chicken Wings with Herb Orange Rice
1h
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 Min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Chicken Étouffée
45 Min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Smoky Pork and Beans
3hod.
Lentil and Bacon Soup
8h 55min