Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
4
cod fillets, skinless (200 g each)
nebo 4 halibut fillet, skinless, boneless (200 g each) - 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 50 g fresh parsley leaves
- 300 g onions, sliced (1 cm)
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 1 tsp sweet paprika
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 Tbsp tomato purée
- 50 g pitted black olives, halved
- 200 g bulgar wheat (approx. 20 minutes cooking time)
- 400 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 11 g
- Sodík
- 1399 mg
Alternativní recepty
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Lemon Garlic Salmon
2h 20 min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min