Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
- 400 g yoghurt, 3,5% fat
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
Falafel
- 110 g spring onions, cut in rings (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 egg yolk
- 400 g canned chickpeas, drained
- 20 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 40 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 40 g breadcrumbs
- 1500 g oil, for deep-frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 33.2 g
- Tuk
- 24.3 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 563.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentil and spinach soup
50 Min
Cherry Jam
45 Min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Split Pea Soup
2 Std. 10 Min
Tuna stew with potatoes
40 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Slow-cooked Haricot Beans
14h 40min
Caponata
50 Min
Vegetable Peel Chips and Cheese Balls
35 Min
Curried Lentils
5h 15min