![Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62b90495-a562-495d-be51-cb491173246c/Derivates/854f99d7-8cb7-4fa7-a4fb-47ddc328b301.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
- 400 g yoghurt, 3,5% fat
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
Falafel
- 110 g spring onions, cut in rings (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 egg yolk
- 400 g canned chickpeas, drained
- 20 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 40 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 40 g breadcrumbs
- 1500 g oil, for deep-frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 33.2 g
- Tuk
- 24.3 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 563.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Broccoli chive muffins (10-12 months)
30 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Steamed Frittata Egg Cups
45 min
Slow Cooked White Beans (Metric)
14h 40min
Pull apart bread with eggs and sun-dried tomatoes
1 godz. 30 min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1 godz. 45 min
Baked falafel kofta
Žádné hodnocení
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15 min.
Soya Yoghurt
12 Std. 10 Min
Placki
40min
Zucchini and parsnip frittata fingers (6-9 months)
45 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min