Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(volitelně)
nebo 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Protein
- 10.1 g
- Sacharidy
- 55.1 g
- Tuk
- 6.4 g
Alternativní recepty
Aubergine Bhurta
30 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min
Za'atar pesto
5 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1 Std.
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Vegetable harrira soup
45 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Moroccan Zaalouk
1h 5 min.