Kompatibilní verze
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta vaccina o di pecora, ben scolata dal siero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 2 uova
- 150 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- olio di arachidi q.b. per friggere
- zucchero a velo, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 11.6 g
- Tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 0.3 g
Alternativní recepty
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Frittelle di mele e arancia
1 Std. 5 Min
Frittelle all’uvetta
30min
Frittelle di carnevale
2h 35min
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 Std. 30 Min
Torta con uva fragola
1 Std. 40 Min
Castagnole ripiene
14 Std.
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Fritole veneziane
2h 40min
Torta colomba alla ricotta
1 godz. 20 min
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Torta russa di Verona
2 Std.