
Zařízení & příslušenství
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
Příprava 35min
Celkový 48hod.
2 porce
Suroviny
Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)
-
čerstvého kopru jen lístky20 gramů
-
mořské soli, hrubé120 gramů
-
krupicového cukru80 gramů
-
vodky15 gramů
-
mletého černého pepře podle chuti2 špetky
-
čerstvý filet z lososa s kůží (přibližně 300 gramů)1
Citrónový dip
-
smetany ke šlehání, 30-40 % tuku100 gramů
-
citrónové šťávy20 gramů
-
mořské soli podle chuti1 špetka
-
mletého černého pepře podle chuti1 špetka
-
čerstvého kopru bez stonku1 snítka
Pohankové bliny
-
pohankové mouky100 gramů
-
vody150 gramů
-
kypřicího prášku do pečiva1 čajová lžička
-
vejce1
-
mořské soli podle chuti1 špetka
-
mletého černého pepře podle chuti1 špetka
-
másla20 gramů
Dokončení
-
olivového oleje35 gramů
-
citrónové šťávy15 gramů
-
bílého balzamikového octa15 gramů
-
medu10 gramů
-
mořské soli podle chuti1 špetka
-
mletého černého pepře podle chuti1 špetka
-
rukoly20 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
902 kcal /
3831 kJ
Protein
43 g
Tuk
6.5 g
Sacharidy
76.5 g
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Romantika ve dvou
10 recept
Česká republika
Česká republika