
Zařízení & příslušenství
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
Příprava 35min.
Celkový 48hod.
2 porce
Suroviny
Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)
-
20 gramů čerstvého kopru jen lístky
-
120 gramů mořské soli, hrubé
-
80 gramů krupicového cukru
-
15 gramů vodky
-
2 špetky mletého černého pepře podle chuti
-
1 čerstvý filet z lososa s kůží (přibližně 300 gramů)
Citrónový dip
-
100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
20 gramů citrónové šťávy
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
1 snítka čerstvého kopru bez stonku
Pohankové bliny
-
100 gramů pohankové mouky
-
150 gramů vody
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 vejce
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
20 gramů másla
Dokončení
-
35 gramů olivového oleje
-
15 gramů citrónové šťávy
-
15 gramů bílého balzamikového octa
-
10 gramů medu
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
20 gramů rukoly
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
902 kcal /
3831 kJ
Protein
43 g
Tuk
6.5 g
Sacharidy
76.5 g
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než 100 000 čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Romantika ve dvou
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se Vám také líbit...
Flammkuchen se lněným semínkem, lososem a žampióny (bez lepku)
40 min
Bramborová hnízda s crème fraîche a uzeným lososem
2 godz. 40 min
Taštičky plněné králíkem, nakládaná hořčice
3 godz. 5 min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 min
Tatarák po francouzsku
1 godz. 10 min
Rajčatové čatní
Brak ocen
Béarnská omáčka
20 min
Asijské knedlíčky plněné zelím a masem
1 godz. 35 min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1 godz. 20 min
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15 min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 godz. 20 min
Mangové čatní
1 godz.