Gravlax z lososa s pohankovými bliny
TM5 TM31 TM6

Gravlax z lososa s pohankovými bliny

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)

  • 20 gramů čerstvého kopru, jen lístky
  • 120 gramů mořské soli, hrubé
  • 80 gramů krupicového cukru
  • 15 gramů vodky
  • 2 špetky mletého černého pepře, podle chuti
  • 1 čerstvý filet z lososa, s kůží (přibližně 300 gramů)

Citrónový dip

  • 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 20 gramů citrónové šťávy
  • 1 špetka mořské soli, podle chuti
  • 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
  • 1 snítka čerstvého kopru, bez stonku

Pohankové bliny

  • 100 gramů pohankové mouky
  • 150 gramů vody
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 špetka mořské soli, podle chuti
  • 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
  • 20 gramů másla

Dokončení

  • 35 gramů olivového oleje
  • 15 gramů citrónové šťávy
  • 15 gramů bílého balzamikového octa
  • 10 gramů medu
  • 1 špetka mořské soli, podle chuti
  • 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
  • 20 gramů rukoly

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3831 kJ / 902 kcal
Protein
43 g
Sacharidy
76.5 g
Tuk
6.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty