Zařízení & příslušenství
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
Příprava 35min.
Celkový 48hod.
2 porce
Suroviny
Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)
-
20 gramů čerstvého kopru jen lístky
-
120 gramů mořské soli, hrubé
-
80 gramů krupicového cukru
-
15 gramů vodky
-
2 špetky mletého černého pepře podle chuti
-
1 čerstvý filet z lososa s kůží (přibližně 300 gramů)
Citrónový dip
-
100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
20 gramů citrónové šťávy
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
1 snítka čerstvého kopru bez stonku
Pohankové bliny
-
100 gramů pohankové mouky
-
150 gramů vody
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 vejce
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
20 gramů másla
Dokončení
-
35 gramů olivového oleje
-
15 gramů citrónové šťávy
-
15 gramů bílého balzamikového octa
-
10 gramů medu
-
1 špetka mořské soli podle chuti
-
1 špetka mletého černého pepře podle chuti
-
20 gramů rukoly
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
43 g
Kalorie
3831 kJ /
902 kcal
Tuk
6.5 g
Sacharidy
76.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Romantika ve dvou
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Holandská omáčka
15min.
Sezamové pesto
10min.
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1hod. 20min.
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min.
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min.
Chawan mushi (japonský předkrm)
35min.
Flan z kozího sýru s jogurtovou omáčkou a pórkem
Žádné hodnocení
Citrónové máslo s petrželí
50min.
Holandská omáčka
15min.
Olivová tapenáda
5min.
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2hod. 20min.
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25min.