Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)
- 20 gramů čerstvého kopru, jen lístky
- 120 gramů mořské soli, hrubé
- 80 gramů krupicového cukru
- 15 gramů vodky
- 2 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 čerstvý filet z lososa, s kůží (přibližně 300 gramů)
Citrónový dip
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 20 gramů citrónové šťávy
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 1 snítka čerstvého kopru, bez stonku
Pohankové bliny
- 100 gramů pohankové mouky
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 20 gramů másla
Dokončení
- 35 gramů olivového oleje
- 15 gramů citrónové šťávy
- 15 gramů bílého balzamikového octa
- 10 gramů medu
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 20 gramů rukoly
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 76.5 g
- Tuk
- 6.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Guacamole s kaviárem
10 min
Bylinkový olej
2h 5min
Sýrové fondue s bagetou
25 min
Mexické empanadas plněné hovězím masem
1u. 50min
Houbový crème brûlée
24h 35min
Holandská omáčka
15 Min
Vitello tonato
2 Std.
Cajunské krevety na salátovém lůžku s ananasovou salsou
25 min
Béarnská omáčka
20 min
Steaková omáčka
25 min
Holandská omáčka
15 Min
Focaccia verde
2h 20min