Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gravlax z lososa (připravte 48 hodin předem)
- 20 gramů čerstvého kopru, jen lístky
- 120 gramů mořské soli, hrubé
- 80 gramů krupicového cukru
- 15 gramů vodky
- 2 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 čerstvý filet z lososa, s kůží (přibližně 300 gramů)
Citrónový dip
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 20 gramů citrónové šťávy
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 1 snítka čerstvého kopru, bez stonku
Pohankové bliny
- 100 gramů pohankové mouky
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 20 gramů másla
Dokončení
- 35 gramů olivového oleje
- 15 gramů citrónové šťávy
- 15 gramů bílého balzamikového octa
- 10 gramů medu
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 20 gramů rukoly
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 76.5 g
- Tuk
- 6.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbové cappuccino s lískovými ořechy
30min
Vejce s bylinkovou omáčkou a velikonočními sušenkami
50min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Slávky alla Medoc
50min
Rybí guláš s krevetami
45min
Baleárská omáčka
15min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1 Std. 25 Min
Béarnská omáčka
20min
Pad thai
45min
Polévka Tom Yum
15min
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min
Rychlá polévka Pho
1h 20min