Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů stroužků česneku
- 5 - 10 gramů čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- 90 gramů olivového oleje
- 800 gramů jehněčí plece, v celku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů cibule, na klínky
-
1 ½ - 2
čajové lžičky masové dochucovací pasty
nebo 1 ½ - 2 kostky masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5l ) - 1 čajová lžička sladké červené papriky (volitelně)
- 850 - 950 gramů vody
- 500 gramů nových brambor
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3393 kJ / 810 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 59 g
- Nasycený tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3.7 g
- Sodík
- 1106 mg
Alternativní recepty
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45 min
Žebírka s kávovou omáčkou
40 min
Houbové muffiny
40 min
Korejský bramborový salát s nakládanou zeleninou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
25 godz. 5 min
Skotská vejce s celerovo-mrkvovým salátem
50 min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1 godz. 5 min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1 godz.
Rybí guláš s krevetami
45 min
Bramborový salát s křepelčími vejci, kapary a ančovičkami
30 min
Restované hovězí s caponatou
45 min
Špenátovo-bazalková polévka s nudlemi
35 min
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55 min