Krevetová polévka s batáty
TM6 TM5

Krevetová polévka s batáty

4.9 ( 37 hodnocení )

Suroviny

  • 5 gramů čerstvé petržele jen lístky, plus navíc na ozdobu
  • 2 stroužky česneku
  • 70 gramů červené cibule napůl
  • 5 - 10 gramů čerstvého zázvoru na 2mm plátky
  • 30 gramů řepkového oleje
  • 420 - 450 gramů krevet, střední velikosti, loupaných
  • 150 gramů batátů oloupaných, na kousky
  • 400 gramů kokosového mléka
  • 250 gramů vody
  • 2 čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
    nebo 2 drůbeží bujóny (0,5 l vody) rozdrobené
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • ¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • ¼ čajové lžičky kurkumy
  • 1 - 2 polévkové lžíce másla
  • 1 stroužek česneku na plátky 1 mm
  • 4 plátky bagety na 1,5cm kostičky
  • 50 - 60 gramů čerstvého sýra
  • 10 - 20 gramů limetkové šťávy

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
585 kcal / 2449.3 kJ
Protein
30.3 g
Tuk
36.3 g
Sacharidy
36.8 g
Vláknina
2.2 g
Nasycený tuk
21.8 g
Sodík
892 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty