Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 gramů čerstvé petržele, jen lístky, plus navíc na ozdobu
- 2 stroužky česneku
- 70 gramů červené cibule, napůl
- 5 - 10 gramů čerstvého zázvoru, na 2mm plátky
- 30 gramů řepkového oleje
- 420 - 450 gramů krevet, střední velikosti, loupaných
- 150 gramů batátů, oloupaných, na kousky
- 400 gramů kokosového mléka
- 250 gramů vody
-
2
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
nebo 2 drůbeží bujóny (0,5 l vody), rozdrobené - 1 čajová lžička sójové omáčky
- ¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 1 - 2 polévkové lžíce másla
- 1 stroužek česneku, na plátky 1 mm
- 4 plátky bagety, na 1,5cm kostičky
- 50 - 60 gramů čerstvého sýra
- 10 - 20 gramů limetkové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2449.3 kJ / 585 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Sacharidy
- 36.8 g
- Tuk
- 36.3 g
- Nasycený tuk
- 21.8 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 892 mg
Alternativní recepty
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Květáková kari polévka
45min
Kukuřičná kari polévka s kokosovým mlékem
25min
Rybí guláš s krevetami
45min
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45min
Korma s mořskými plody
40min
Thajská polévka s krevetami
30min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min