Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta vermelha s/ sementes, cortada em pedaços
- 3 pés de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 50 g azeite
- 100 g vinho branco
- 1 c. chá de sementes de funcho (volitelně)
- 200 g polvo descongelado cortado em pedaços (2 cm)
- 400 g tomate em pedaços
- 200 g água
- 300 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 1 folha de louro
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 10 g açúcar amarelo
- ¼ c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de paprika picante
- 1 c. chá de sal
- 2 - 3 pitadas de pimenta preta
-
300
g filete de bacalhau fresco s/ pele
nebo 300 g filete de bacalhau s/ pele, descongelado - 100 g amêijoa fresca e limpa
- 150 - 200 g miolo de camarão
- 1 c. chá de raspa de limão
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1057 kJ / 253 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 657 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cozer 500 g de mexilhão
20 min
Pernil com batatas e maçã
Žádné hodnocení
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Cholent de carne com legumes de inverno
4h 30 min
Guisado de bacalhau à Italiana com batata a vapor
50min
Tarteletes doces de tomate
Žádné hodnocení
Raia com cebolada e batatas
45min
Arroz tipo paella
45min
Polvo à moda do Minho
50min
Feijoca com entrecosto
1h
Caldeirada de bacalhau
40min