Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 200 g folhas de grelos descongeladas
- 250 g miolo de mexilhão
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g chalota
- 20 g vinho branco
- 300 g arroz p/ risoto
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
nebo 1 cubo de caldo de marisco - 1 limão, só a raspa
- 10 g manteiga
- 30 g queijo-creme (até 30% de gordura)
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 13 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risoto de bacalhau
50 min
Risoto de polvo
1h 10 min
Risoto de açafrão e mexilhão
45 min
Risoto de línguas de bacalhau
55 min
Risoto de polvo
1 Std. 20 Min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1 Std.
Risoto de curgete e camarão
35 min
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.
Risoto de ervilhas e camarão
40 min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30 min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 min
Risoto de camarão e leite de coco
30 min