Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 12 Wirsingblätter
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Brötchen, eingeweicht und ausgedrückt
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- ½ TL Paprika edelsüß
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 750 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Prise Muskat
- 100 g Sahne
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 32 g
- Nasycený tuk
- 26 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 884 mg
Alternativní recepty
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1sa
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 min
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50 min
Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1sa
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1sa 30 dk
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1sa
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1sa 10 dk
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1sa
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45 min
Murmel-Eintopf
40 min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min