
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů červené řepy, na čtvrtky
- 50 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 1000 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty - 400 gramů rajčat v plechovce, nakrájených
- 1 špetka tymiánu, sušeného, dle chuti
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 200 gramů bílého jogurtu
- 15 gramů feta sýru, strouhaného
- petrželová nať, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špenátová polévka s vejci
35min
Dýňovo-čočková polévka
45min
Polévka z růžičkové kapusty
45min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Dýňová polévka
45min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Kedlubnová polévka
35min
Čočkovo-dýňová polévka
1h
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Polévka červená z řepy
35min
Polévka z bílých fazolí
35min